۴ شگرد کاریزمای کلمات برای موفقیت

0 1,507

کاریزمای کلمات، ابزاری کارساز برای موفقیت است که در این مقاله چهار شگرد استفاده از آن بیان شده است. با مدیرشاد همراه باشید.

کاریزمای کلمات چیست؟

اکثر افراد، فیلمِ سخنرانی یا صحبت خود برای یک جمع را مشاهده نکرده‌اند و جلوه‌ی ضعیفی را که در چنین موقعیت‌هایی داشته‌اند را ندیده‌اند.

کاریزمای کلماتاکثر ما تا وقتی که آموزش نبینیم متوجه نمی‌شویم که هنگام سخن گفتن، مشکلات و اشتباهاتی در رابطه با استفاده از صدا و طرز بیانمان داریم.

طبق برآوردهای محققان، حدود ۳۸ درصد از کاریزما و شخصیت کاریزماتیک یک شخص به نوع صدا و طرز سخن گفتن او ارتباط دارد.

به هر نسبت که صدا و طرز سخن گفتنتان جذاب باشد، انسان‌ها همان‌قدر به طرفتان جذب خواهند شد و به شما بیشتر اعتماد خواهند کرد اما دقت داشته باشید که برعکس این مورد نیز می‌تواند رخ دهد.

تُپق زدن، با سرعت حرف زدن و تنفس غلط در هنگام سخن گفتن می‌تواند کاریزمای شخصی شما را در نظر دیگران از بین ببرد و باعث شود که افراد از صحبتِ با شما خوششان نیاید.

با این چهار شیوه کاریزمای کلمات خود را افزایش دهید

 کاریزمای-کلمات-چیست؟

۱- حرف زدنِ شمرده‌تر و آهسته‌تر را یاد بگیرید

با سرعت و تند حرف زدن، یک ویژگی آنتی کاریزماتیک و مخل کاریزمای کلمات است.

شاید شما هم جزو افرادی هستید که سریع صحبت می‌کنند و اگر کسی به شما بگوید که این عادت، کاریزمای شخصی شما را کاهش می‌دهد ابتدا قبول نکنید؛ ولی واقعیت همین است.

برای داشتن کاریزمای کلمات در این زمینه، ابتدا باید سرعت حرف زدنتان را تعیین کنید و پس از تعیین سرعت حرف زدنتان باید آن را با مقدار استاندارد صادق در مورد کاریزمای کلمات وفق دهید.

برای این کار ابتدا یک مقاله‌ی طولانی از یک نشریه یا متنی طولانی از یک کتاب انتخاب کرده و به مدت دو الی پنج دقیقه آن مقاله یا متن را با سرعت عادیِ حرف زدنتان بخوانید و صدایتان را ضبط کنید.

پس از اتمام این کار تعداد کلماتی را که خوانده‌اید تقسیم بر تعداد دقایقی که مطلب را طیِ آن قرائت کرده‌اید کنید و میانگین سرعت حرف زدنتان را به دست بیاورید.

اگر تعداد کلماتی که در یک دقیقه بر زبان آورده باشید از ۱۷۵ کلمه گذشته باشد نشانگر آن است که از خط قرمز کاریزمای کلمات عبور کرده‌اید و تند حرف می‌زنید.

در چنین وضعیتی باید سرعت حرف زدنتان را کمتر کنید؛ اما چطور؟!

  • از این پس وقتی به تلویزیون یا به وب‌سایت‌ها نگاه می‌کنید و یا هنگامی که به رادیو گوش می‌دهید؛ به سرعتِ حرف زدن انسان‌ها و میزان آن دقت کنید.

با دقت به این موارد، کم‌کم نوعی بینشِ احساسی در مورد این‌که باید با چه سرعتی حرف بزنید تا سخنانتان گیراتر باشند؛ خواهید یافت.

  • در مرحله‌ی دوم، هر روز صبح برای تمرینِ خواندن متن با صدای بلند، کمی زمان اختصاص دهید.

همان مقاله‌ی قبلی را برای تمرین انتخاب کرده و سعی کنید که در هر دقیقه ۱۶۰ کلمه بخوانید؛ طوری که این نوع سرعت حرف زدن در ذهنتان تثبیت شود؛ البته گفتیم که حداکثرِ تعداد لازم برای حفظ کاریزمای کلمات در هنگام حرف زدن، بیان ۱۷۵ کلمه در دقیقه است.

وقتی که در متن واحدی که از اولین تمرین آن را می‌خواندید به این حد نصاب رسیدید؛ این بار هر روز متن‌های دیگری را انتخاب کنید و آن قدر به این تمرین ادامه دهید که بتوانید در همان بار اولِ خواندنِ هر متنی، حدود ۱۶۰ کلمه در دقیقه بیان کنید.

  • در مرحله‌ی سوم باید تمرین فوق را به زندگی روزمره‌ی خود منتقل کرده و آن را در گفتگوهایی که با انسان‌ها در زندگی عادی خود انجام می‌دهید؛ اجرا کنید.

برای این‌که بتوانید این تمرین کاریزمای کلمات را در زندگی روزمره به‌خوبی انجام بدهید بهتر است که یک شخص را انتخاب کرده و هر روز از او بخواهید که هر وقت سرعت حرف زدنتان نسبت به ابتدای مکالمه‌تان زیادتر شد، حرف زدنتان را متوقف کرده و به شما تذکر بدهد.

در مدتی که با او حرف می‌زنید به‌طور کاملاً کنترل‌شده صحبت کنید؛ یعنی طبق عادتی که برای حرف زدن در هر دقیقه به تعداد حدودیِ ۱۶۰ کلمه داشتید حرف بزنید.

وقتی که سریع‌تر حرف زدید و یار تمرینیِ شما سخنتان را قطع کرد؛ دوباره سرعت کلامتان را تنظیم کرده و به این تمرین ادامه دهید.

شاید حس ادا بازی از این تمرین به شما دست دهد ولی لطفاً در مسیر تمرین و انجام آن باقی بمانید تا اثرات آن را در طرز حرف زدن و در نتیجه موفقیتتان در ارتباط با انسان‌ها ببینید.

هرقدر این تمرین را بیشتر انجام دهید همان‌قدر احساس راحتی بیشتری خواهید کرد.

۲- از نیروی مکث استفاده کنید

کاریزما ترکیبی از موردپسند واقع شدن و احترام متقابل است.

برای این‌که از نیروی کاریزمای کلمات بهره‌مند شوید باید قدرت و صمیمیت از سخنانتان احساس شود.

این کار را با یادگیری و اجرای دو فوت کوزه‌گری که در مورد کاریزمای کلمات وجود دارد، می‌توانید انجام دهید.

  • در نخستین قدم به انسان‌ها فوری جواب ندهید یا دیرتر از حدی که می‌توانید؛ جواب بدهید. (بدیهی است در صورتی که این کار موجب آزار یا ضرر و زیان برای کسی نشود.)
  • به سخنانتان تعداد بیشتری مکث اضافه کنید.

برای این‌که کاریزمای کلمات را به نفع خود مورد استفاده قرار دهید؛ وقتی که نوبت سخن به شما رسید؛ ابتدا چند ثانیه مکث کنید.

در سخنانتان برحسب موضوع، صدایتان را بالا برده یا پایین بیاورید.

۳- هر روز صبح تمرین گرم کردن صدا انجام دهید

توضیح-کاریزمای- کلماتبرای عادت دادن صدایتان به شرایط مورد لزوم برای کاریزمای کلمات، هر روز صبح تمرین‌های در پی آمده را انجام دهید.

این تمرینات علاوه بر این‌که تُن صدا و قدرت تلفظ شما را افزایش خواهد داد؛ تارهای صوتی شما را در برابر التهاب محافظت می‌کند.

  • دمیدن (فوت کردن) از طریق لب‌ها
  • دمیدن از قسمت زبان (از داخل دهان)
  • برای نرمش دهان، تمرین خمیازه کشیدن

۴- غلبه بر تردید

شگرد چهارم و بسیار مهم و در حقیقت، راز کاریزمای کلمات این است که این کلمات خشک و خالی نیستند که ایجاد کاریزما می‌کنند؛ بلکه این باور شما به کلماتی که بر زبان می‌آورید است که نقش اساسی در ایجاد کاریزمای کلمات دارد.

«رالف والدو امرسون» می‌گوید: «در دنیایی که مدام می‌خواهد شما را وادار به انجام کار دیگری کند این‌که خویشتنِ خویش باشی، یک موفقیت بزرگ است.»

برای این‌که سخنانتان در دیگران نیز ایجاد باور کند باید موارد در پی آمده را عملی کنید:

  • آماده بودن:

پیش از جلسه، سخنرانی یا ملاقات مهمی که دارید؛ سخنانتان را تمرین و پرو کنید.

این کار باعث خواهد شد که اعتمادبه‌نفس شما نیز افزایش پیدا کند.

  • زیر و بم صدا:

در هنگام ادای کلمات مهم صدایتان را بلند کنید و در پایان جمله‌های طولانی صدایتان را پایین بیاورید.

مثال: فرض می‌کنیم به شخصی میگویید: «شما نمی‌توانید با من این‌طور صحبت کنید؛ همین‌طور است؟»

وقتی که جمله‌ی «همین‌طور است» را با صدای بلند بگویید؛ در حقیقت دارید فرد مذکور را وادار می‌کنید که اعتراض شما را جدی بگیرد.

برخی خبرنگاران و گزارشگران حرفه‌ای در استفاده از زیر و بم صدا در هنگام بیان گزارش، مهارت زیادی دارند که در این مورد می‌توانید با دقت به طرز سخن گفتن آن‌ها در رادیو تلویزیون نکته‌های عملی زیادی بیاموزید.

  • تمرین کنترل:

این تمرین شاید به نظر عجیب برسد ولی آن را انجام دهید تا اعتمادبه‌نفس شما نسبت به سخنانی که می‌گویید بیشتر تقویت شود.

این بار که با دوستانتان به گردش رفتید موضوعی را که هیچ چیزی در مورد آن نمی‌دانید انتخاب کنید و در باره‌ی آن با اعتمادبه‌نفس کامل حرف بزنید طوری که چندین بار با اعتراض دوستانتان مواجه شوید که این چه حرف‌هایی است که می‌زنی؟!

این تمرینی است که برخی هنرمندان برای تقویت اعتمادبه‌نفس خود در برابر جمع انجام می‌دهند.

خوشحال خواهیم شد که نظر و تجربه‌ی شما در مورد شگردهای به دست آوردن کاریزمای کلمات را در بخش نظرات بخوانیم.

منبع (ترجمه و تلخیص):

https://thriveglobal.com/stories/trying-to-build-charisma-pay-attention-to-how-you-speak/

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.