اعتماد به نفس بعد از تصادف

0 495

هرچند منبع این مقاله‌ی اعتماد به نفس بعد از تصادف مربوط به رفع عوارض روحیِ تصادف با دوچرخه و بیشتر برای دوچرخه سواران حرفه‌ای است، ولی راه‌کارهای ارائه شده در آن برای رفع بقایای ترس از انواع تصادفات رانندگی با وسایل نقلیه‌ی مختلف و در مورد مردم عادی نیز تا حد زیادی صدق می‌کند.

موضوع اینکه چه‌کار کنیم که پس از خدایی نکرده یک تصادف سخت دوباره اعتماد به نفس خود را برای رانندگی بیابیم، موضوعی است که در وب‌سایت‌های فارسی به آن کم‌تر توجه شده است.

با وب‌سایت مدیرشاد همراه باشید.

تأثیر تصادف بر از بین رفتن اعتماد به نفس در ورزشکاران و اشخاص

در بسیاری از تصادف‌هایی که منجر به زخمی شدن دوچرخه‌سوارانِ حرفه‌ای یا عادی می‌شود و در هر تصادفِ دیگری که با انواع وسایل نقلیه اتفاق می‌افتد، زخم‌های فیزیکیِ افراد، خیلی زودتر از زخم‌های روحی و حس بدی که در ذهن آن‌ها باقی می‌ماند خوب می‌شوند.

اعتماد به نفس بعد از تصادف

پس از بهبود جراحت‌های تصادف، در صورت انجام ندادن تمرین‌های خاص، هم در ورزشکارانِ حرفه‌ای و هم در افراد عادی، ترس و نداشتن اعتماد به نفسِ ناشی از تصادف تا سال‌ها و گاه تا آخر عمر باقی می‌ماند.

کسب مجدد اعتماد به نفس بعد از تصادف

کسب مجدد اعتماد به نفس بعد از تصادف در حین رانندگی با هر وسیله‌ای، به کمی گذشت زمان نیاز دارد.

باید به خودتان کمی فرصت بدهید و به مواردی که در ادامه خواهیم گفت عمل کنید تا اعتماد به نفس و روحیه‌ی شما به شرایط قبل از تصادف برگردد.

کسب اعتماد به نفس بعد از تصادف با انجام تمرین‌هایی چند، سریع‌تر امکان پذیر خواهد بود.

به این منظور و برای کسب اعتماد به نفس این تمرین‌ها را انجام دهید:

شروع کوچک

کسب اعتماد به نفس

در این مقاله مثال ما به یک ورزشکار دوچرخه سوار اختصاص دارد ولی این تمرینات برای رانندگانِ عادی موتورسیکلت و اتومبیل و کلاً وسایل نقلیه نیز قابل استفاده است.

بعد از خوب شدن زخم‌ها و بهبود کامل به سراغ دوچرخه‌یِ (وسیله‌ی نقلیه‌یِ) خودتان بروید.

رانندگی مجدد را در مسیر و در شرایطی آغاز کنید که در آنجا کمترین میزان استرس به شما وارد شود.

اگر تصادف شما در مسیری سرپایینی یا سربالایی رخ داده، برای نخستین رانندگیِ بعد از تصادف، مسیری را انتخاب کنید که خیلی خوب می‌شناسید. مسیری که آسان و سربالایی یا سرپایینی آن اندک باشد.

با این اولین تمرین، اعتماد به نفس خودتان را کم‌کم تقویت کنید.

در هنگام این تمرین در مورد اینکه آیا اعتماد به نفس دارید یا ندارید، فکر نکنید و نگران نباشید.

موقع اولین تمرین رانندگیِ پس از تصادف، حواستان فقط به نقطه‌ای که در آنجا هستید و به کاری که دارید انجام می‌دهید باشد.

ذهن خودتان را آرام کنید

اعتماد به نفس

منبع هر استرسی در اکثر موارد، افکاری هستند که در ذهن ما وجود دارند.

اگر هنگام رانندگیِ مجدد با وسیله‌ی نقلیه‌ی خود، احساس استرس کردید، علت آن می‌تواند ناشی از افکاری باشد که از تصادف قبلی در ذهنتان دارید.

وقتی اولین بار است که پس از بهبود از جراحتِ ناشی از تصادف، دوباره سوار دوچرخه یا وسیله‌ی نقلیه‌تان می‌شوید؛ جملاتی مثبت را برای خود از قبل آماده کرده و آن‌ها را در موقعیت‌های مختلف در مسیری که در آن دوچرخه سواری می‌کنید در ذهنتان تکرار کنید.

هر کلمه‌ای که به شما احساسی خوب و اعتماد به نفس می‌دهد را انتخاب و همان کلمه را به کار ببرید؛ مثلاً به‌عنوان یک دوچرخه‌سوار می‌توانید وقتی که مسیری سربالایی را رکاب می‌زنید، کلمه‌ی «قوی» را در ذهنتان تکرار کنید.

می‌توانید وقتی که مسیری سرپایینی را طی می‌کنید کلمه‌ی «راحت باش» را در دلتان تکرار کنید.

مهم نیست چه کلمه یا جمله‌ای را به‌عنوان کلمه‌ی انگیزشی انتخاب می‌کنید، مهم این است که با آن کلمه یا جمله، راحت باشید و حس مثبت از آن بگیرید.

با تکرار این جمله‌ها در ذهنتان، افکار بهتری به وجود خواهند آمد و از آن افکار، حس بهتری خواهید گرفت.

بدن خودتان را آرام و تحت کنترل نگه دارید

اعتماد به نفس بعد از تصادف

اگر احساس ناراحتی فیزیکی داشته باشید، این موضوع، باعثِ ایجاد یا بیشتر شدن استرس شما خواهد شد و به‌طور مستقیم بر اعتماد به نفس شما تأثیر منفی خواهد گذاشت.

پس از پایان دوره‌ی نقاهت و در تمرین برای کسب اعتماد به نفس بعد از تصادف اگر دیدید از خاطره‌ی تصادفی که داشتید رنج می‌برید، باید سعی کنید که علاوه بر ذهنتان، بدن خود را هم آرام نگه دارید؛ در غیر این صورت از میزان کنترل شما در هنگام رانندگی کم خواهد شد و همین موضوع یک چرخه‌ی ایجاد استرس برای شما به وجود خواهد آورد.

برای اینکه چنین مشکلی پیش نیاید و بتوانید آرامش و کنترل فیزیکی خود را به‌خوبی حفظ کنید، از شگرد توجه به تنفس استفاده کنید.

اگر خوب و کامل تنفس نکنید به استرستان اضافه خواهد شد.

وقتی در حال رانندگی هستید به نحوه‌ی تنفس صحیح و کامل خود دقت کنید.

ناقص نفس نکشید و نفستان را به خاطر در فکر فرو رفتن نگه ندارید.

وقتی که در حال رانندگی هستید و به سربالایی یا سرپایینی می‌رسید یا مسیری که طی می‌کنید دارای حساسیت یا ریسک خاصی است، سعی کنید به‌راحتی و به‌طور کامل نفس بکشید.

این تکنیکِ به‌ظاهر ساده، کنترل شما بر جسمتان را خیلی افزایش خواهد داد.

اگر یک دوچرخه‌سوار، موتورسوار یا اتومبیل ران حرفه‌ای هستید و دچار تصادف در حین رانندگی شده‌اید؛ باید تمرین‌های بیشتری برای کسب اعتماد به نفس انجام دهید.

چنانچه حس کردید که با وجود انجام تمرین‌های بالا هنوز استرس دارید و نمی‌توانید به‌طور کامل، اعتماد به نفس پیش از تصادف را به دست بیاورید، بهتر است که به یک مربی یا کوچ که در زمینه‌ی استعدادهای ذهنی، خدمات می‌دهد مراجعه کنید.

بخشی از منبع (ترجمه و تلخیص):

https://www.carriecheadle.com/regaining-confidence-after-a-bike-crash/

 

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.