بازیابی اعتماد به نفس بعد طلاق

0 431

کسب اعتماد به نفس بعد از طلاق

بازیابی اعتماد به نفس بعد طلاق بخصوص برای خانم‌ها یکی از مشکلاتی است که افراد مطلقه کمتر آن را با دیگران مطرح می‌کنند.

در این مقاله راه‌کارهایی تجربی برای بازیابی اعتماد به نفس بعد از طلاق ارائه شده است.

با وب‌سایت مدیرشاد همراه باشید.

۷ راه‌کار برای کسب مجدد اعتماد به نفس بعد طلاق

۱-فکر اینکه طلاقتان ناکامی بود را رها کنید

اعتماد به نفس

طلاق اتفاق تلخی است و این تلخی را نمی‌توان از بین برد ولی علاوه بر ناراحتی‌های طلاق، گاهی این اتفاق باعث از دست رفتن اعتماد به نفس افراد می‌شود. این صحیح نیست و نباید این‌طور باشد.

اولین کاری که باید بکنید این است که به طلاق به‌عنوان یک شکست نگاه نکنید.

متأسفانه آمار طلاق چندان کوچک نیست که خودتان را در این مورد جزو استثناها بدانید و بخواهید همیشه بر بخت بد خود نفرین کنید.

ما در اینجا قصد امید دادن به شما را نداریم، همین‌قدر که شما به خاطر شرایط پیش آمده جسارت داشته‌اید که بهی ک وضعیت غیرقابل اصلاح پایان بدهید، این موضوع ۱۰۰ درصد نشانه‌ی این سات که اتفاقاً شما آدم جسوری هستید وگرنه تا آخر عمر دندان روی جگر می‌فشردید و بدبختی را تحمل می‌کردید.

شما جسور هستید چون توانستید به شرایط غیرقابل قبول خودتان نه بگویید.

همیشه وقتی به یاد موضوع طلاق خودتان می‌افتید این اتفاق را مانند گلوگاهی فرض کنید که شما را از یک مرحله‌ی زندگی‌تان به مرحله‌ای آورده است که بهتر از آن تحمل ناکامی و ادامه دادن به زندگی توخالی بود.

۲-چیزهایی را که از دست داده‌اید، رها کنید

ازدواج قبلی شما قسمت‌های خوبی هم داشته؛ سعی نکنید با فراموش کردن چیزهای خوبی هم که در زندگی گذشته‌تان بوده مدام بخواهید خودتان را اذیت کنید.

اگر بخواهید آن اندک نکات خوب را هم همراه با آن بدی‌های بسیار فراموش کنید به مشکل می‌خورید؛ این کار باعث خواهد شد که دائماً بخواهید به خودتان در مورد آن چند خاطره‌ی خوب هم دروغ بگویید.

پس با واقعیت خیلی ساده و صریح برخورد کنید و بگویید که در کنار اکثر موارد منفی، چند مورد کوچک خوب هم وجود داشت که خُب طبیعی بود باید وجود می‌داشت ولی باید به خاطر کلیت ماجرا که منفی بود نه آن‌ها را نفی کنم و نه غصه‌شان را بخورم.

۳-نگذارید احساساتتان رفتارتان را کنترل کند

اعتماد به نفس بانوان

به احساسات منفی خودتان پر و بال ندهید و همین که حس کردید دارید ناراحت می‌شوید فکر کردن به موضوع ازدواج قبلی خودتان را متوقف کنید.

ببینید چه هدف‌هایی یا چه چیزهایی شما را امیدوار می‌کند و با خودتان قرار بگذارید که همین‌که به مسائل طلاق فکر کردید بلافاصله فکرتان را متوجه آن مسائل مثبت کنید و مدام این تمرین را انجام دهید.

ما نمی‌گوییم که شما حق ندارید در ذهن خودتان آزاد باشید ولی توجه کنید که اگر اثر افکار منفی طلاق در رفتار شما و در اجتماع منعکس شود مشکلاتتان بیشتر و بیشتر خواهند شد.

خیلی مهم است که رفتارهای خودتان را بعد از طلاق کنترل کنید و کارهایی انجام بدهید که به شما حس خوب بدهد.

برای کنترل بیشتر احساساتتان به این موارد عمل کنید:

  • به اتفاقات بدتری که می‌توانست در صورت طلاق نگرفتن برایتان پیش بیاید توجه کنید فقط به دلایل روش ن بیندیشید نه آرزوهایتان
  • در هنگام احساساتی شدن به خودتان مرتب بگویید: «از پسش برمیّام»

۴- صدمه‌ی طلاق به کودکانتان را جبران ناپذیر ندانید

فکر نکنید که صدمه‌ی طلاق به کودکان شما غیرقابل جبران است، این فکر غلطی است و به خاطر امید دادن صِرف به شما گفته نمی‌شود.

طبق تحقیقات متعدد ثابت شده است که ضرر دعواهای مداوم زن و شوهر در مورد کودکان، خیلی بستر از ضرر طلاق گرفتن زوجین بر روی آن‌ها است.

این نکته‌ای است که برای دل‌خوش کردن شما گفته نشده و نتیجه‌ی تحقیقات کارشناسان است، پس اگر چنین شرایطی داشته‌اید و با همسر سابقتان مجادله‌های دنباله‌دار را تجربه کرده‌اید؛ باید خوشحال باشید که فرزندتان و خودتان را از آن وضعیت بیرون کشیده و نجات داده‌اید.

اگر صاحب فرزند یا فرزندانی هستید و در مراحل قانونی طلاق به سر می‌برید به این نکته خیلی توجه کنید که چگونگی طلاق گرفتن شما تأثیر خیلی بیشتری بر کودکان شما خواهد داشت.

ـدکید می‌کنیم که خاطره‌ی چگونگی جدا شدن شما از همسرتان تأثیر بسیار بیشتری بر فرزندانتان دارد، به همین خاطر سعی کنید اگر که طلاقتان قطعی خواهد بود طوری این مرحله را انجام دهید که کمترین تأثیر منفی را بر روی کودکان بگذارد، این یکی دیگر از بهترین راه‌کارهای اعتماد به نفس بعد طلاق است.

۵-نزد فرزندانتان به‌هیچ‌وجه با همسرتان سخن تند یا زشتی به کار نبرید

اعتماد به نفس کودک طلاق

به‌هیچ‌وجه و در هیچ شرایطی پیش فرزندانتان با همسرتان هیچ نوع درگیری پیدا نکنید. هر حرف زشت و هر حرکت فیزیکی ناشایست زوجین، بسیار بیشتر از آن‌ها به فرزندانشان است که آسیب خواهد زد.

موضوع فقط ناراحت شدن فرزند شما نیست؛ بلکه قضیه شدیدتر از این است.

اگر همسر شما پدر یا مادر خوبی برای فرزند یا فرزندانش نیست؛ در کار بچه‌هایتان نسبت به حرکات و رفتار خودتان در رابطه با همسرتان بسیار هوشیارانه عمل کنید تا برخورد و تصادمی در آن لحظه به وجود نیاید.

۶-فعالیت فیزیکی داشته باشید

اگر پیش از طلاق فعالیت ورزشی و مانند آن داشتید آن را بعد از جدایی هر طور شده ادامه بدهید و قطع نکنید.

اگر فعالیت فیزیکی خاصی در دوران پیش از طلاق نداشتید سعی کنید ورزش کنید یا حتی با یک پزشک در مورد شرایط فیزیکی خودتان و برنامه‌ای که می‌تواند شما را شاداب‌تر نگه دارد صحبت کنید و یک برنامه‌ی فعالیت و سلامت فیزیکی از او بگیرید.

۷-اگر بعد از طلاق حس می‌کنید شخصی هستید که دوست داشتنی نیست، کمک بگیرید

اعتماد به نفس بعد طلاق

اگر بعد از طلاق مدام حس خجالت، بی‌ارزش و دوست نداشتنی بودن می‌کنید به یک متخصص درمانگر که دلسوز باشد مراجعه کرده و با او صحبت کنید.

تأکید می‌کنیم که همیشه با تکیه بر جسارت و جرئتی که برای شروع یک زندگی جدید داشتید و با کمک گرفتن از راه‌کارهای گفته شده در بالا می‌توانید اعتماد به نفس بعد طلاق داشته باشید

منبع (ترجمه و تلخیص):

https://www.psychologytoday.com/us/blog/constructive-wallowing/201608/7-ways-get-your-self-esteem-back-after-divorce

 

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.